Kövess!



2010.01.14. 23:00| Szerző: Kontárblog

"Vajon mi történne akkor, ha meghívnánk a Földre néhány ufót, és tévéreklámokon keresztül mutatnánk be magunkat? Milyen képet kapnának rólunk, és mit gondolnának?"

Az idézet Virányi Péter: Nem igaz, hogy a reklámtól lettem ilyen c. könyvéből van, ott egy alternatív példát is olvashatunk rá, egy napunkon végigvezetve.

Érdekes, érdemes elgondolkodni rajta, milyen képet festenek, festünk magunkról a reklámokban.
Tényleg olyanok vagyunk?
Tényleg olyanok szeretnénk lenni?

 


A napi gondolat rovatban - reményeim szerint naponta- elgondolkodtató kérdéseket teszek fel marketinges-reklámos-tudatosfogyasztós témakörből.
Ha épp olvasok egy könyvet, vagy kéznél van egy, akkor annak kapcsán írok.
Ha nem, akkor IQból:)

Nem titkolt szándékom ezzel eljutni a NagyKönyvajánló postomhoz, ahova megpróbálom összegyűjteni az összes marketinges könyvet, amit olvastam, és olvasni érdemes. Folyamatosan frissül majd: marketingkönyv.blog.hu


Share/Bookmark
Címkék: könyv  |   | 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kontar.blog.hu/api/trackback/id/tr871673422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bery · http://www.facebook.com/berkes.peter 2010.01.15. 14:05:18

a reklám nem művészet, s nem is tudomány. Egy "kreatív kifejezési" eszköz, aminek persze mindig van valamilyen kulturális beágyazódása. Nem kell ufóknak jönni, elég ha a föld nevű bolygón maradunk. a reklámkommunikáció kultúrafüggő. Nézd csak meg, h. pl.: milyen bakik születnek abból (névválasztás, színek, stílus, eszközhasználat), ha egy kreatív-koncepciót, amit a New Yorki-i központban készítettek a globális komm. strat. jegyében kiterjesztenek egy csomó országra.

Ha meg egy UFO jön, akkor annyit mondok: Welcome to the Planet Earth!:)
süti beállítások módosítása