Kövess!



2010.04.13. 10:07| Szerző: Kontárblog

Most olvastam egy mókás mozgássérülteket támogató kampányról.
A kampány lényege, hogy felhívják a figyelmet a mozgássérültek parkolóhelyei körül tapasztalható intoleráns magatartásra, ennek kapcsán egy erőember a Taplo -1 rendszámú, beépített kitelepített autót távolított el a nem megfelelő parkolóhelyről (meg gondolom,remélem más autókat is).

Igen, a rendszám láttán valószínűleg most mind nyelünk egyet, hiszen sajnos a főváros bizonyos részein igen sok 6-8 millió feletti autó Cicababa1 rendszámmal parkol rokkant kártyával is..
Ahogy kutatgattam a neten, egy másik kis csemegét is találtam ehhez kapcsolódóan. De ez egy másik történet...

A cikk kapcsán jutott eszembe ez az oldalt látható kis plakátocska.
Anyád helyét is elfoglalnád, ha mozgássérült lenne?
Ez egy nagyon jó kis kampány volt, ezrek beszéltek róla, szárnyaira vette a média, és végre igen sokan felismerték a problémát (bár mint tudjuk, mindig az nem veszi magára, akinek inge).
Pedig milyen egyszerű kis gondolat, egyszerű kis kérdés, ugye? És mégis milyen provokatív! Mennyit hozzátesz a képi világhoz az a pöttyös kendő! A kevesebb néha több:)

Nem tudom, hány évnek kell eltelnie, mire az emberek tudatában ez a dolog helyére kerül, de az biztos, hogy ebben a reklámoknak, és a ehhez hasonló plakátoknak nagy szerepe van. Akár gerilla akció, akár nem.


Share/Bookmark
 |   | 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kontar.blog.hu/api/trackback/id/tr171917582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SPRee · http://hiphophittan.freeblog.hu/ 2010.04.13. 16:02:56

Igen, a taplóság pártfüggetlen.
süti beállítások módosítása