Kövess!



2011.05.30. 11:54| Szerző: Kontárblog

Mikor megláttam az Erste reklám hosszú 'kikerült' verzióját, megszállták a fejem a negatív gondolatok. Nézzük csak!

A tukmás úriember nem kicsit hasonlít a Raiffeisen Hasitasi nem kér kódot emberére. Stílusban, szövegben egy az egyben ugyanaz. Ez bármilyen termékkel kapcsolatban kellemetlen lenne, de egy konkurens bank reklámjára hajazni... szerintem nagy baklövés.

A spot egésze, a lapos poénokkal (fakacsa, porcelán papagáj-üvegtigris, fapuma?)... a bazdmeg káromkodás tekinthető a jelenet csúcspontjának, de azért valljuk be, ez sokkal jobban mutatott pl. Jang szájában.

A többség azon meditál, vajon mi köze ennek az egész jelenetnek ahhoz, hogy ő kinél 'bankol'? Valamit bele kellett még tuszkolni az 'és te kinél bankolsz' kampányba? Annyira életszerűtlen az egész kérdés. Kötve hiszem, hogy a régiségpiacon a fakacsás pultnál bankkártyával lehet fizetni. Akkormeg?

Nem, egyszerűen nem áll össze a kép, hogy egy más reklámok poénjaiból és stílusaiból építkező, a 'levegőben lógó' reklámfilmet hogy mer egy bank az arcunkba tolni.

Talán a káromkodás az egyetlen rész, ahol a néző felkapja a fejét. Jé, bazdmegolnak egy bankreklámban. Hm, megéri?


Share/Bookmark
Címkék: bank  |   | 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kontar.blog.hu/api/trackback/id/tr922887134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VoxPay - online fizetés · http://www.voxpay.hu 2011.10.10. 11:15:58

A bankok reklámminősége folyamatosan és megállíthatatlanul zuhan. Nekem már kiverte a biztosítékot a 2007-8 körüli színvonal is, de ami most van, az már sokkal inkább a pénzhiánnyal magyarázható.

Ugye mindenki észreveszi, mennyi reklámban van már stock videó? Mennyire kevésben van élő, eredeti színész, aki pénzt kér?
süti beállítások módosítása