Kövess!



2009.12.29. 19:30| Szerző: Kontárblog

, hogy áttehesd a pénzt az egyik zsebedből a másikba...

Körülbelül így tudnám összefoglalni a Raiffeisen új reklámját.
 

A sárga bank az új megtakarítási programját reklámozza ezzel a spottal.

A hölgyek már a korábbi spotból ismerősek lehetnek, épp élvezkednek örvendeznek a bank nyújtotta új szolgáltatáson- a pénztáros legnagyobb örömére.
[Bevallom, én elsőre azt hittem, Toblerone van a barna kezében az elején:)]

A reklám helyenként majdnem vicces, de inkább erőltetett szerintem.
Viszont arra mindenképpen alkalmas, hogy eltakarja a lényeget: ennek az 'innovatív' csomagnak pont az lenne a szerepe, hogy a hétköznapi, egyszerű vásárlások során észrevétlenül tegyél félre.
Mivel a számlára a bankba besétálva is el lehet helyezni pénzt, én nem látom különösebb értelmét a termékek egyesével vásárlásának, sőt nálunk szerintem rövidúton le is ütné a delikvenst egy feketeöves toligásszatyros nyugdíjas. Így nálam a reklám e fogyatékossága miatt érdektelenségbe fulladt. Én a pénztárosnő pártján állok.

Magánvélemény: (nem képezi vita tárgyát, csupán azért leírnám, hamár..)
Szerintem a 'hatalmas' poénokkal nem lehet eltussni eltakarni a lényeget...

Sokakat megtéveszt elsőre a reklám szövege, sokan azt hiszik, a bank ajándékba ad 500 forintot. Nyilván nem, hiszen akkor a sarki CBA-ban most is kilóméteres sor kígyózna 20 forintos rágókkal, és egyesével csomagolt mákkal a kosarában.
Tele van a net szponzorált cikkekkel, és sokan
úgylátják, nem fog az az 500 forint hiányozni, ám mégis, vegyük észre, a saját zsebünkből teszünk pénzt a saját zsebünkbe! Ha egy hónapban 8-10 alkalommal használod a kártyádat, azért az már nem egy apró összeg, ami átkerül a megtak.számládra, de mivan, ha abban a hónapban nem is akartál annyit megtakarítani? Csak egyszerűen fizetni akartál. Azért nem elhanyagoldandó, hogy a párezer forintot a kártyájukon tartó embereknek igencsak problémás lehet, hogy minden vásárláshoz hozzá kell venni azt a -500 forintot. Adott esetben nekem ez a kártyás vásárlásaim számát csökkentené...
Ráadásul a kondíciós lista kamattáblázatát olvasva sem kapja az ember fia a buxáját egyből a hóna alá...


Share/Bookmark
Címkék: bank spot  |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kontar.blog.hu/api/trackback/id/tr841629966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása