Kövess!



2009.09.24. 01:30| Szerző: Kontárblog

hogy kerül egy hirdetésbe egy jegesmedve, egy szempillaspirál és egy panda maci!

Első blikkre milyen reklámnak tűnik ez? És másodikra? És sokadikra?

Találgassatok, a megfejtést, a teljes reklámot lejjebbre rejtettem el.

 

Ezt a képet alig egy órája lőttem.De még mindig a hatása alatt vagyok.

Megvallom őszintén, soha az életben nem tippelnék arra a márkára, amihez ez reklám valójában tartozik...

De mi ebben egyáltalán a logika? Ha kifestem a sarki jegesmedvét szempillaspirállal, akkor melegkedvelő panda macivá változik?

A panda miatt nekem elsőre mindenképpen a WWF ugrik be- gondolom nem vagyok ezzel egyedül
-a közismert logója miatt.

Sugalmazhatna ember-állat barátságot is, node akkor minek kenjük össze a macit szempillaspirállal? Ekkor jutottam el az ’anti-állatkisérletesség’ -hez, és a Petá-hoz, de hát tőlük is elég távol áll az ügyfél.

Ha pusztán össze akarják festeni, miért pont szempillaspirállal teszik? Nem találom a logikát. Ha nem akarják összefesteni, akkor már végképp elhagytam a fonalat…

Az utolsó képen az a szöveg szújra ki a szememet, hogy ez nekem „élmény”. Hát nem tudom, kinek jelentene élményt összefirkálni egy jegesmedvét, de inkább a 8 napon túl gyógyuló sérülések jutnak eszembe róla. Ha ’játékosan’ gyerek oldalról közelítjük, miért igazi medve van a képeken, nem Clip-art formátumú. Nomeg hogy kerülne a gyerek kezébe az említett eszköz? Ismét zsákutcába jutottam. Constans az állatvédők lebegnek a szemeim előtt, ahogy a spirálgyártó ajtaja előtt tartanak éhségsztrájkot…

Elemezzük a mondatot, hátha kisegít:

"Az élmény az örömteli életet jelenti"

Hát ez a tipikus marketing bullshit. Mintha csak generátorból szedték volna.

Mit lehet ezzel eladni? Bármit? Szerintem leginkább semmit. Megmagyarázza, hogy ha boldog vagy, akkor boldog vagy. Ha bolond, akkor bolond. Spanyolviasz szagot érzek…

 

És hogy milyen reklám is ez valójában?


BMW.

A következő képkockán egy BMW látható, és a felirat:

"Az élmény az új BMW X1"

   Egyre jobban sántít a dolog.
Tehát akkor nem a mackók sminkelése az Nirvána? Egy egyszeri BMW az? Most akkor mi lesz, az autó kinyírja a macikat, ahogy repeszt át a vizen mert csak Ő az Élmény? Vagy csak a partykész maciknak élmény az új verda? Derült mackóra is jön még BMW? És még vissza is tolat?

 

Nem sarkítom tovább, lövésem nincs, hogy jön a képbe a két féle medve, a sminkszer, és az autó.
Autóval a környezetvédelemért? A honlapján semmi erre vonatkozó utalást nem találok az autóval kapcsolatban. Se káros anyag kibocsájtás csökkentés, se szempillaspirálkibocsájtás redukálás nem vágódik az arcomba, csak zene, és élmények. Nem úgy néz ki, hogy a WWF babérjaira törnének. Ezt az egyetlen fogózkodót találtam a témában. De hogy jön a pandamaci a verdához?

Azt már meg se merem kérdezni,( szőke) hogy az a ' X1 ' azt jelenti, hogy 1kerék meghajtásos, vagy azt, hogy ilyet csak egyszer vesz az ember. Utoljára...Aztán kisminkelik  a medvék:)

 Megfejtéseket kommentben várok! Fődíj egy mackósajt*...

 

 *mellyel a nyertes megjutalmazhatja magát:)


Share/Bookmark
Címkék: autó medve  |   | 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kontar.blog.hu/api/trackback/id/tr741403325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kicsit Bob · http://anyamnak.blog.hu/ 2009.09.24. 10:45:39

Pedig egyszerű.
Amilyen homoerotikus élményt jelent a jegesmedvefiúnak pandalánnyá sminkelnie magát, ugyanolyan élményben lesz részed, ha új BMW X1-et veszel és hóban spriccelsz vele. Aki régi BMW X1-et vesz, az meg szimplán buzi.

*Mehetek mackósajtot venni?

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.09.24. 15:00:22

hát akkor ez egy transzfesztita örömforrás?még mindig sikongató állatvédőket látok... igencsak 'meleg' itt a helyzet...

* egye kukac, megengedem:)de csak ha akciós, és te fizeted!
süti beállítások módosítása