Kövess!



2009.10.11. 20:56| Szerző: Kontárblog

Most egy kicsit kiakadtam!
Nem kicsit, nagyon!
Holnap kezdődik a Reklámhét??

Az már egy megszokott dolog, hogy bizonyos rendezvényekről, versenyekről, konferenciákról rohadtul nem értesítenek óriásplakátok, honlapok, lapok vagy a témában, szakmában naponta postoló egekig magasztalt blogok. AZ egy dolog, így volt mindig is. De az, hogy a REKLÁMHÉTről, amiről azért nem ártana akár az egyetemeken, akár honlapokon, blogokon írni, arról nem szólnak sehol, az már azért mindennek a teteje!
Ez, ha jól tudom kb. az egyetlen ingyenes rendezvény* a szakmában, ahol a zsenge ifjúságnak tudásukat fitogtathatják a szakma öregei. Nem kéne reklámozni?

Tavaly a BrandCampen, miután életemben először volt szerencsém személyesen is találkozni Sas Istvánnal, az előadása utáni beszélgetésen elpöttyintette, ott lesz az októberi reklámhéten. Tűkön ülve részt is vettem az eseményen, több programon is (tömegnyomor, tájékozatlanság, órás késések, levegőtlen termek rulez...). Most, így vasárnap este mélázgatva eszembe jutott, hogy tényleg mikor is lesz a Reklámhét, remélem nem maradtam még le róla...

Beírom a googléba. Első találat a reklamhet.hu.(pontos idő 2009.10.11. 20.00-20)
Az adott oldalon semmilyen információ nincs fenn, csak, hogy tavasszal lesz, meg egy e-mail cím, amire lehet írni, hogyha szeretnénk értesülni a programokról. Természetesen ez a megoldás sokkal-sokkal egyszerűbb, mintha egy hírlevélfeliratkozás gomb lenne a honlapon, hiszen így a feliratkoznivágyók egyesével írhatnak e-mailt a kiválasztott címre, ahol egyesével elolvassák, hogy mit akarnak tőlük, és felírhatják őket a levlistára. Így kell magunkat szopatni szponzorálni.

A tavasz szót olvasva hirtelen elgondolkodtam, konkrétan emlékszem, hogy utoljára ősszel volt, így október tájékán, miért tették át tavaszra? Rákerestem, hogy 2010 tavasz reklámhét. Erre így konkrétan semmi, viszont alulról a második találat

"2009. szept. 1. ... A Danubius lesz a Reklámhét hivatalos rádiós támogatója danubius__radio A Danubius Rádió lesz a 2009. október 12-18. között megrendezésre ...", ejha, mi van itt??

Ahogy erre (2009 október 12 reklámhét) rákerestem, kidobta, hogy -ahogy emlékeztem is- a budapestivel egy időben Szegeden és Pécsen is szoktak rendezvények lenni a Reklámhét keretében (ami nem is baj, hiszen nem Budapest a világ közepe).
Eszembe jutott, hogy megnézem az e-mailjeim között**, hogy jött-e ilyen témában levél, mert nem emlékszem rá, hogy írták volna valahol, hogy különvált a vidéki, meg a Budapesti rendezvény. Ahogy erre rákerestem, a szeptemberi KreatívOnline hirlevélben, és a, szintén szeptemberi MRSZ hírlevélben is (hupsz, talán nem olvastam őket...)  megtaláltam azt a passzust, mely szerint a Danubius támogatja a rendezvényt. Honlapjukon megkeresve, ezt találtam: ". A rendezvénysorozat keretében előadásokat, kiállításokat, vetítéseket szerveznek Budapesten és vidéken."-tehát akkor Budapesten is Most, holnap lesz??? A rendezvény október 12-én kezdődik, és sehol nincs utalás arra, hogy különválasztják a vidékit, és a fővárosit. Akkor miért van az reklamhet.hu honlapján október 11.-én este még az, hogy 2010 tavaszán lesz? Miért nem találok egyetlen pesti (Pécs 2x, Szeged 3x szerepel a honlapon, ezenkívül 2007 van még)programfüzetet sem?

Hogy a retkes fenébe akarja egy REKLÁMOKKAL foglalkozó rendezvény reklámozni magát, ha se a saját honlapján, se általában a neten nem lehet még azt se megtalálni előtte nap, hogy MIKOR lesz a nyomorult rendezvény??? Miért van az, hogy ha rákeresek erre, potenciális lehetőségként megkapom:

"Az idei évben 2009. szeptember 28. és október 3 között kerül megrendezésre a Reklámhét,"

"A Danubius Rádió lesz a 2009. október 12-18. között megrendezésre kerülő Reklámhét"

Ezek után mit várnak? Ha a rendezvényre konkrétan keres rá (nem véletlenül böki ki a szemét, célirányosan rákeres), és 3 eltérő információt talál a neten, akkor mit várnak, ki fog elmenni a rendezvényre? Több reklámhét is fut 'reklámhét' név alatt? Vagy miért jövő tavasszal lesz a rendezvény, amit a Danubius okt. 12-től rendez? Eddig sose volt tavasszal reklámhét, most miért akkor lesz? Egyáltalán akkor lesz? Ha nem, miért EZ szerepel a honlapon?


Szétvált a rendezvény, csak nem írtak róla, vagy szimplán luxus lenne a rendezvény előtti napon feltölteni a heti programot?

Aki ért hozzá, csinálja, aki nem ért hozzá, tanítja? Miért nem tudják normálisan PR-olni a Saját rendezvényüket?

 A Szegedi és Pécsi Reklámhét látom lezajlott már október 2.-ával bezárólag. A fővárosival mivan?

Ha valakinek sikerült rájönnie, hogy mikor lesz a Budapesti Reklámhét, kérem ne tartsa magában!
Ha tényleg reggel kezdődik, kíváncsian várom, hogy hányan lesznek holnap az első előadásokon, mert én egyenlőre egyetlen forrásból se tudtam beszerezni a programtematikát, se hírlevélben nem kaptam meg. Ha pedig, (mint a honlapja mutatja) tényleg nem most lesz, akkor miért van mindenhol ez az október 12.-ei dátum? A két másik említett városi rendezvény már lezajlott. Miért van több helyen is utalás a fővárosra ezzel a dátummal kapcsolatban? És miért lesz idén megszakítva a korábbi évek hagyománya?
 

*Persze, tudom, ott volt a Reklámkonferencia, biztos sok diák megengedhette magának 1 napra pusztán 59.000 Ft+Áfáért... (szállás nélkül) Elhiszem, hogy színvonalasabb, mégis egy csöppet pofáraejtős ár...

**Tavaly egyébként szintén sikerült csodálatosan megszervezniük marketingügyleg a rendezvényt, sajnos nem készítettem róla PrtSc-t, de ha rákerestem így konkrétan arra, hogy Reklámhét 2008, akkor is az első 3 találat a "Reklámhét 2007" volt. Írtam is nekik e-mailt, erre az volt a válaszuk, hogy " Valóban van mit javítani a webes megjelenésen (nem csak a keresőoptimalizáláson), igyekszünk, sajnos az élet néha bonyolultabb annál, hogy tisztán a  szándékaink szerint intéződjenek a dolgok.". Mondjuk számomra az ilyenben nincs kifogás... Ha már valaki a szakmában van, ne csak szándékában álljon megfelelni a szakma elvárásainak... E téren szerintem itt a maximum a minimum. Ha valamit a googléval nem találok meg, mit akar magával kezdeni? Márpedig a műsorrend csak online volt meg- online kell nyújtani többet. Nem hiszem, hogy ezeket olyan sok pénzbe kerülne megoldani. Én inkább magát a szándékot hiányolom, de nagyon...



Szerintem ha a Reklámhét a fővárosban valóban most hétfőtől lesz, igencsak alulreprezentált lesz a szakmabeli érdeklődők jelenléte...


Share/Bookmark
Címkék: honlap parasztvakítás  |   | 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kontar.blog.hu/api/trackback/id/tr221443723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pipicombi 2009.10.12. 17:37:17

Szerintem abszolút igazad van, teljesen megértem, hogy fel vagy háborodva. Szeptember elején én is meg akartam nézni, hogy mikor is lesz pontosan, de nem találtam semmiféle információt, gondoltam majd később.
Én is el akartam menni, mert sajnos nem tudok kifizetni 50-100-200 ezer forintot egy-egy rendezvényért, ez lenne az egyetlen, amire eljuthatok.
Találtál valami infót a fővárosi reklámhétről? Én is elkezdtem most keresgetni, de nem nagyon találtam.
Amúgy Sas István rajongó vagy? :) Nekem ő tanárom a Corvinuson, ő lesz a szakdogám témafelelőse, pont ma volt vele órám. :)

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.10.12. 18:29:29

@pipicombi:
Szia!
köszi, mostmár legalább érzem, hogy nem vagyok egyedül:)
Énis azért szeretem ezt a rendezvényt, fő előnye, hogy a diákoknak is elérhető.
kontar.blog.hu/2009/10/12/updated_friss_reklamhet
itt írtam meg a frissítést, mint a honlapon is áll, tavaszra halasztják...:S
Igen nagyon szeretem Sast, a könyveit is, nem is tudtam, hogy tanít a Közgázon!Ennek utána nézek még, köszi az infót!
süti beállítások módosítása