Kövess!



2009.10.26. 11:58| Szerző: Kontárblog

Érdekes kis videót találtam.
Igazából nem tudok rájönni, ki a célcsoport.  A figyelmeztetés miatt (15+) a nagyobb tinikre tenném elsőre, de nekik meg valahogy hosszú, nem hiszem, szigszalag nélkül megoldható, hogy végignézzék. Inkább talán a felnőtteknek egy kis egészséges önkritika, és görbe tükör?

(Bevallom, 00:06-nál hirtelen herpeszt olvastam, és kicsit más sztorira számítottam:D )
Kicsit furcsa a képi világ, és a színhasználat olyan újabbfajta cartoon networkos, ez igazából nekem nincs a szívem csücskében...De a történet elgondolkodtató.

Nemes ügy (pont tegnap vitáztunk erről), de vajon egy ilyen filmecske hatásos tud lenni érdemben? Szemléletformáló jellege lehet, de a történet nem túl abszurd?

Egy világban, ahol a dohányzás egyre nagyobb károkat okozott...eljött a Helpers ideje.
Rajtad a sor, hogy dönts a Helpers-eu.com oldalon- nal.
Ezek után fogalma nincs az embernek, mi várja a honlapon, és mit várnak tőle.

A honlapról megtudjuk:
A Sorozat: Az Európai Bizottság kezdeményezése a fiatalok körében a dohányzás ártalmainak tudatosítására: a „Segítők" egy 12 epizódból álló rajzfilmsorozat. Az első idény az interneten 2009. október 15-től lesz látható.

A sorozatban három szuperhős szerepel, akik a dohányzókat és a nem dohányzókat próbálják megóvni a dohányzás ártalmaitól, abszurd tippekkel és tanácsokkal. Sanyi, Vézna és Eszti jóban-rosszban egyesítik erőiket, és kalandjaikban ott van Pogi is, a mazochista őrült, aki soha nem hagyja őket békén. Jó kezdés.


A weblapon nincs túl sok extra, jobbra egy Hannibál stílusú figuránál vár a szavazás, választhatunk,a Helpers csapat melyik tippet használja a következő részben. Virágocska vagy véres kupa.

A lapon fel lehet továbbá iratkozni a sorozatra, lehet csatlakozni a facebook csoportjukhoz, a lap stílusa egybevág a filmmel.
Gondolom csak én nem tudom a honlap segítsége nélkül körvonalazni, melyik szereplő melyik?:)

Ami nekem furcsa, hogy egyszer tegeznek, egyszer magáznak. Ezért is mélázok még mindig, hogy ki a célcsoport. A grafika alapján 15-25 közé van belőve, de ha valaki érdembeli információt keres, a videó alatt a 'Hasznos tanácsok- kattintson ide' link ajánl fel neki 'Valódi tanácsokat a help-eu.com oldalon', ami egy elijesztős oldalon keresztül egy, szerintem nem túl jól felépített oldalra vezet.

 
Az abszurd tippek alatt furcsa kis videókat találunk (szóljatok, ha magyarra leltek)
Itt random történeteket olvashatunk leszokásról.

Összességében szerintem az ötlet hatásos és megkapó lehetne, hogy fiataloknak a bugyutácska figurákon keresztül bemutassuk, milyen káros is a dohányzás, mert a videó elgondolkodtató, de az oldal, ami alá van rakva, nem túl informatív, és ez a tegez-magáz dolog igen összezavaró.

Érdekes ez a videó is. (lassan tölt be)

 


Share/Bookmark
 |   | 6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kontar.blog.hu/api/trackback/id/tr451475553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.10.26. 10:43:00

És egykis beszarató extra a kapcsolat fül alatt:
KAPCSOLATFELVÉTEL A WEBMESTERREL:

webmaster@helpers-eu.com
KÉRJÜK, VEGYE FIGYELEMBE:

Ezt az elektronikus levélcímet csak a webhely használatával kapcsolatos technikai kérdések esetén vegye igénybe.
Csak az ilyen típusú kérdésekre válaszolunk.

ReklámFail · http://reklamfail.blog.hu 2009.10.26. 12:52:00

nem éppen reklám, de ha már dohányzás elleni video, akkor ez elég hatásos kátránygyűjtés:
www.youtube.com/watch?v=-DbFBu_I_lA

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.10.26. 12:55:26

@ReklámFail: hát igen, a dohányzás szerintem civilizációs betegség.

Titan 2009.10.26. 14:51:24

Happy tree friends-et akartak volna, ami önmagában nem is hülyeség a célközönség miatt, csak hát több probléma is van: nem volt elég vér a pucájukban egy igazán morbid és kőkemény mészárláshoz (vszinü feljöttek a "hogyan mutassunk be 15-18 éveseknek brutális cigizés ellenes reklámot, ha az 18+.., ((mintha valakit érdekelnének a korhatárok)) másrészt amit Kontár is mondott: ez nem köti le a figyelmét senkinek, nem elég jó a sztori, elvont, nem pedig beteg és vicces, túl sok az üresjárat, bármelyik htf rész jobb nála (bár Én nem vagyok rajongó).

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.10.26. 16:07:20

@Titan: számomra nem a brutalitásának 'hiányával'van a baj.pörgős de valahogy mégse.túl sok szálon fut a sztori,vagy nem tudni, hogy mi lesz a vége, vagy nem is tudom... nem látom pl azt a pillanatot amikor kiderül,hogy ők most mennek a gyárba majd ,és hogy miért.
nemlátom azt a gondolatot,h bosszút akarnak állni.

turtundi 2009.11.01. 09:25:44

A kutatások szerint 15 éves kor körül (a középiskolákba kerülve) ugrik meg a dohányzók száma, azaz ez a veszélyeztetett célcsoport. Azon töprengtem, hogy akkor meg miért olyan az első epizód (mert ugye 10 lesz összesen), mintha a cartoon networkon egy 10-12 éveseknek szóló rajzfilmet néznénk. Nekem két tippem is van: egyrészt, mert nézze meg egy 12 éves is, hiszen ebben a korban még befolyásolhatóak, másrészt pedig olyan látványvilággal készült, ami korosztálytól független. Ki nem nézett még meséket titokban a gimnázium alatt? :-) Nekem a vizualitása nagyon bejön, de ennek ellenére szerintem nem biztos, hogy működik, mert nem elég bevállalós. Mennyire bevállalós Sanyinak meg Véznának hívni már valakit? Igaz ez a magyar fordításból eredhet, a facebook rajongói oldal angolul fut, szóval ez nemzetközi kampány.
süti beállítások módosítása