Kövess!



2011.02.15. 20:10| Szerző: Kontárblog

A Budapest Bank új reklámkampányát látva meglepő, de nagyon sokan visszasírják Lelkes Emesét.

Az egész onnan indult, hogy a Budapest Bank kitalálta, hogy majd külföldiek jól megszakértik a mi kis viselt dolgainkat. Import segítséget kérnek, hogy megkérdezzék, mi a bajunk a bankolással. Hiszen a külföldi biztos jobban meg tudja a saját szemszögéből kérdezni, hogy 'mi a bajod a betétkamatokkal?, mi a bajod a hitelkamatokakkal? Mi meg majd könnyebben, és jobban el tudjuk mondani, ha külföldi kérdezi. (?)

 Ennek örömére gyorsan létre is hozták a Facebook oldalukat, felpakolták a videót, és várták, hogy szavazzon a nép. (Biztos, ami biztos, a spot fut a televíziókban is.)

 Viszont ha jól sejtem, nem egészen az történt, amit ők vártak. Az embereknek nem tetszik a kampány, Manuela, Mika, és Dalbir nem került be a kis képzeletbeli pixisünkbe, sokaknak nem csak az fáj, hogy nem magyarok, hanem egyenesen az is, hogy 'ők nem Emese'. A videók alatt le van tiltva a kommentálás, de a Facebook oldalukon sokan hangot adtak nemtetszésüknek, sőt egy alternatív induló is színre lépett:D

Nekem speciel ez volt az első Facebookon futó kampány, amit közvetlenül tv-ben láttam, hogy reklámoznak, de e téren úttörő jellegétől eltekintve eléggé átgondolatlannak érzem az egészet.
Valahogy nem kapok választ a miértekre, sőt ők maguk se tudják úgy megválaszolni őket, hogy azzal mindenki elégedett legyen.
Sőt, mivel a szavazó ablak egy alkalmazás, nyereményt pedig nem is ajánlottak fel (az esetleges sikerélményen túl, hogy a mi szavazottunk kérdéseire válaszolhatunk), úgy sejtem, a többség visszafordul az engedélykérő ablaktól. A szavazáshoz miért kell megadnom az adataimat? Erről ennyit...

Nem tudom, mi lesz a megoldás, kihúzzák-e a konnektortól az egész alkalmazást, vagy fut tovább, lehúzó kommentekkel, mindenesetre ez nem egy túl jó indulás a Facebookon nekik. Rossz buzz, hogy úgy mondjam:)
 

 

 


Share/Bookmark
Címkék: bank  |   | 3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kontar.blog.hu/api/trackback/id/tr212663245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ja reklama 2011.02.15. 21:04:13

nem rossz ez alapból, de sajnos iskolapéldája, h hogy nem kell közösségi marketinget csinálni. tanuljunk belőle:(

k_a 2011.02.18. 11:42:36

szia kontár, lenne egy off kérdésem:
tudnál ajánlani angol nyelvű marketinggel foglalkozó (és tartalmas) blogokat?
köszi

druszilla · http://kontar.blog.hu/authors/druszilla 2011.02.20. 18:00:21

Azt észrevetted, hogy a reklámban szerepel a "bankolás" kifejezés? Úgy tűnik az Erste fertőz.
süti beállítások módosítása