Kövess!



2009.10.27. 15:36| Szerző: Kontárblog

Fontos ügy mellé állt az Avon, Zsédával és a NANE-vel karöltve. Megható videó készült a családon belüli erőszak megállításáért.

Alapvetően nem rajongok érte, ha 1-1kampányt arcokkal fémjeleznek, a Gillette Tiger Woods-ától már a hideg ráz ki, ha meglátom, és nem különösebben szokott érdekelni, melyik sztárnak mennyitől korpásodik a haja....mégis azt mondom, egy ilyen kaliberű kampány mellé mindenképpen hasznos egy hiteles arc.
Az Avon a korábbi években is állt már nemes ügyek mellé, mellrák ellenes kampányával felhívta a figyelmet a rendszeres szűrés fontosságára,( és persze építette már a saját kis pr CSR-ját is), most a családon belüli erőszak ellen próbál lépéseket tenni, ami nagyon dicséretes.
Sajons a családon belüli erőszak jóval több nőt és gyermeket érint, mint gondolnánk, és tartok tőle, hogy pont az a réteg, aki vidéken, elszigetelten él, pont őket nem lehet egy ilyen online kampánnyal elérni, de a kezdeményezés szerintem mindenképpen tiszteletre méltó.
Mégis meg tud győzni Zséda, hogy van értelme a kampánynak.

"Ezért készítettem ezt a dalt. Szeretném, ha jobban odafigyelnénk egymásra, ha tudnák azok, akik rettegésben élik napjaikat, hogy nekik is van joguk a méltóságteljes és boldog élethez.

A környezet felelőssége óriási! Vegyük észre az intő jeleket és ne hunyjunk szemet az erőszak felett!"

Fontos az üzenet, és jobb, ha a cég ilyenre költi a pénzét, mint idétlen online játékra.
Kicsit 'Fwd: Fwd: fontos'  továbbküldős jelleget kap a mondat így itt leírva, de hiszem, hogy ha egy ember hajlandó változtatni, lépni a kampány hatására, már megérte. Akkor is, ha 13-szor landol az ember postaládájában a videó.

Ez is ütős. Az élet nem színjáték...
 


Share/Bookmark
Címkék: karitatív hatásos  |   | 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kontar.blog.hu/api/trackback/id/tr841479120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ozirisz · http://el-maszat.blog.hu 2009.11.18. 20:38:16

én azért kiterjeszteném ezt a témát a családon belüli terrorra, amikoris nem fizikai bántalmazásról beszélünk, hanem pszichés nyomásról, zsarolásról, érzelmi sakkbantartásról. oké, ezek nem hagynak mokeszt maguk után, mégis sokszor fájdalmasabbak és nehezebben gyógyulnak, mint egy pofon nyomai (és ezen eszközökkel nemcsak azok a csúf brutális férfiak élnek, sőt...) ha belenyúlunk valamibe, fogjuk meg a gyökerénél, ne csak egy vadhajtást tépjünk le róla - szerintem.

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.11.18. 23:21:57

@ozirisz: igen,csak sok dolgot lefogni nehéz...ennek így is van értelme szerintem.
süti beállítások módosítása