Kövess!



2009.11.29. 22:44| Szerző: Kontárblog

Én magam már jó ideje gyakorlom, és úgy látom hatásos, így szeretném megosztani Veletek is az ötletem.

Az akció lényege az, hogy ha 2 méternél közelebb jön hozzám valaki égő cigarettával, oly módon, hogy a szél, vagy ő direktbe az arcomba fújja a füstöt, erőltetett köhögésbe kezdek, majd feltűnően távozom a közeléből.

Tenni kell valamit azért, hogy a dohányosok észrevegyék, ők az életnek olyan megrövidítési módját választják, amilyet csak szeretnének, de mi, nemdohányzók, köszönjük szépen, nem kérünk belőle!
Nem kívánok passzív dohányos lenni, füsttengerben úszni, és büdössé válni, csak azért, mert neki épp kedve van egykis kátrányt szívni, és nincs tekintettel a körülötte tartózkodókra.
Akkor se, ha kismama van mellette, akkor se, ha asztmás, vagy csak egyszerűen egy olyan valaki, aki migrént kap, ha cigifüstöt érez.

Otthon, zárt ajtók mögött dohányozzon nyugodtan, de az utcán igenis legyen tekintettel a többi járókelőre, és vegye észre, szégyenletes dolog, hogy nekünk kell távolabb mennünk tőle, ha buszra várunk, és mellénk áll bagóval, pedig az ő passiója a dohányzás. Igenis, hamár felvállalta, legyen körültekintő, és dohányozzon oly módon, hogy azzal másokat ne zavarjon.
Ne álljon be szakadó esőbe a tömött villamosmegállóba égő cigarettával, és ne furakodjon be a buszra váró tömegbe se (kiégetett ruha rulez), ha dohányzik épp.

Sokan azért nem járnak szórakozóhelyekre, mert folyik az ember könnye a dohányfüsttől, és röhejes, ahogy néhány éttermet 'belehuggyozós, és nem belehuggyozós' részre osztanak, a középületek bejáratától 10 centire dohányzók szintén sokak szívébe lopják be magukat... 
Legalább az utcán, ahova tényleg kénytelen mindenki kimenni, legalább ott hadd szívjon az ember 'jókis Pesti levegőt', ne kelljen még mások szokásai miatt is szenvednünk....

Köhögj velem, hogy észrevegyék a dohányosok, zavar, minket, hogy ránk füstölnek...
Mert általában ha nekiállok krákogni, és arrébbvonulok, észreveszik magukat...
Sok kicsi sokra megy...Remélem...

 


Share/Bookmark
Címkék: dohányzás  |   | 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kontar.blog.hu/api/trackback/id/tr871562025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.11.29. 23:29:15

Ha a fenti szövegből nem jött volna le, a dohányosokkal alapból semmi bajom, van aki hobbiból gyufából megépíti a Parlamentet, van aki blogol, van aki dohányzik, ezzel semmi bajom- egészen addig, amíg nem fújják rám a füstjét...
A cigi.blog.hu/- n felvázolt típusú emberekkel, tehát hogy nem dobálják a csikkeket jobbra-balra, tekintettel vannak a többiekre, az olyan emberekkel semmi bajom, mivel alapvetően ingerküszöb alattiak, nem is veszem észre őket, mert nem zavarnak.
Ellenben ha valaki a fejemre fújja a füstöt,csak mert neki mellém kellett állnia,hogy a villamos alá majd jól be tudja pöckölni a csikket... Hát az menjen a fenébe...
Meg az is, aki a vonatról leszállva egyből rágyújt, nem számít,hogy tömegben az aluljáróban mindenki az ő füstjét szívja...

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2009.11.30. 09:42:32

teljesen igazad van, támogatom!
süti beállítások módosítása