Kövess!



2010.02.18. 13:19| Szerző: Kontárblog

A Startlap 5 évvel ezelőtti meglepően mókás, 2évvel ezelőtti idegtépő kampánya után idén valami újal rukkolt elő: Nincs, ami nincs lett az új szlogenjük.

A kampányban online és offline eszközöket is bevetnek, nem csak a 4-es, 6-os villamost szállta meg öntapadva a Startlapplecsni, de a facebookon, és a twitteren is terjed. (Kép forrása)

Persze ezen már meg se lepődünk, hiszen manapság már minden, ami el akar adni neked valamit/ rá van szorulva a kattintásodra, fent van minden közösségi médián, és csipog naphosszat, de mellette ha anyagilag ki tudja gazdálkodni, hirdet is.

Ami miatt nekem ez a Startlapos szösszenet most megütötte az ingerküszöböt, az ez a videó. (sajnálom, de le van védve, nem tudom leszedni)
Nem csak azért, mert 0:11-kor drukkolva nézi az ember, hogy csússzon be a busz alá, hanem azért is, mert az egészet alapjaiban nem értem. Miért nézné bárki is a menetrend.lap.hu-t? Ha BKV-zni akarok, akkor az ő honlapjukat nézem meg, ha buszozni, vagy vonatozni akarok, akkor elvirát, vagy menetrendeket nézek...
Persze, tudom, hogy nem én vagyok a célcsoport, és be kell valljam, annó tizenx évesen, még a freemail módi idején nézegettem én startlapot is, de nem igazán tudok rájönni, menetrend témában miért lenne egyszerűbb ezt az oldalt tekergetnem, mint a google-ban böngészgetnem.
Megmutattam néhány ismerősömnek a videócskát, többségük elolvadt a mókás képi világ és hangulatos zene elegyétől, nyilvánvaló, hogy a bugyutácska figura kedvelhető, és a Startlapnak vállalható. Azonban a web2-n kicsit járatosabb kollegák egyetértettek abban, az esetek döntő többségében szívesebben nyúl az ember a biztos google-hoz, minthogy a kívánsága után írja, hogy lap.hu...

A másik, ami eszembe jutott, hogy ez a gondolj bármire, és írd utána, hogy lap.hu áll például a blog.hu-ra is, mert itt is van már szinte minden:)
 
Nektek bejön ez a próbálkozás? Hat rátok, többet használtok startlapot?

Aki az utóbbit jelöli, az tényleg írja meg kommentben, különben irgum-burgum!

Update:hát ez a szavazás azt hiszem szavak nélkül is elmond mindent!
A szavazók 87,5 %-a mondja azt, hidegen hagyja a reklám, és nem fog ezután se Startlapot használni. 3%, azaz 1 szavazó írta, hogy más hasfájása van, és 9,5% írta azt, hogy szereti, és használja a startlapot.
Érdekes.
 


Share/Bookmark
Címkék: facebook twitter  |   | 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kontar.blog.hu/api/trackback/id/tr31767798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.02.18. 18:26:51

nekem valahogy mindig idegen volt a startlap
süti beállítások módosítása