Kövess!



2011.05.02. 21:11| Szerző: Kontárblog

Ahogy korábban már mások is megírták, itthon hetek óta borzolja a kedélyeket a Skittles szivárványos zsiráfos reklámja. Az, hogy a filmecske már két éves, nem zavar különösebben senkit, a lényeg az elborult ötlet, szivárványt legel a zsiráf, cserébe mókás bogyókat lehet fejni belőle.

Ami viszont nekem szemet szúrt, az az, hogy a Mentos is szivárvánnyal reklámozza magát most hirtelen, úgylátszik Mentos-éknál már nem a frissességen van a hangsúly, hanem a színeken.


A képen olvasható különbejáratú felhívásuk: küldd el saját szivárványodat.

Remekbeszabott honlapjukon lehet az akcióról bővebben olvasni (szöveg lenni kicsit magyartalan és ömlesztett), a célcsoportot biztosan leköti a játék...
(van néhány parajelenség a weblapon, pl. hogy miben különbözik a Küldjél szivárványt, és a Szerezz menüpont a gyakorlatban...Merthogy ugyanazt produkálják)

Tovább haladva azonban szerintem elég furcsa ez a kis jelmondat a plakát jobb sarkában:

Még mindig jobb előre tudni, mi következik.

Oké, nyilván, az életben mindenki szeretné előre tudni, mi következik-de hogy jön ez a cukorkákhoz? Ha válogatni akarok, és saját sorrendben cukrot enni, zacskós nyalánkságot veszek, ott én válogatom a falatok ízét-színét. Most komolyan annak kell örülni, hogy olyan sorrendben jönnek az ízek, ahogy a papíron vannak az egyes színek? Ejha... Ez aztán innováció!

Gondoltam ha már egy egész plakáterdőt szenteltek annak, hogy ezt a szivárvány kampányt népszerűsítsék, megnézem a Facebook oldalukat is, hiszen a honlapon is linkelik.
Nos, egyből nagyon imponáló dolog ugrott a szemem elé: Összesen két bejegyzésük van, ebben a játék működésének hibájáról írnak-az alig három számjegyű rajongói tábornak.
A rajongók viszont számtalan kérdéssel bombázzák őket- főleg a játék működésének hiányosságaival kapcsolatban. Az oldal információk füle pedig gyakorlatilag üres.

Hm, így összességében kicsit se füle-se farka ez a kampány...

Nektek melyik jön be inkább?
A szivárványos zsiráf, vagy a bélyeges szivárvány?
 


Share/Bookmark
 |   | 3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kontar.blog.hu/api/trackback/id/tr512863507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

titan 2011.05.03. 09:45:55

A mentos-szivárvány nem nagyon fogott meg, gyakorlatilag csak egyszer figyeltem meg a plakátot, elkönyveltem, hogy van, oszt csókolom. A Skittlest viszont szinte mindennap látom, és bár elsőre furcsa volt, utána megkedveltem, most viszont már unom :)

2011.05.07. 02:22:41

nekem a csillámfaszláma jutott róla eszembe :)

dia0921 2011.06.01. 19:34:00

Közben a Mentos facebook oldala meg is szűnt. És senkinek érkezett még Mentos, a nyertesek kilétét is titok fedi.
süti beállítások módosítása