Kövess!



2009.09.02. 17:15| Szerző: Kontárblog

 

Ez az új menü? Ez aztán magyarosra sikeredett..

Az ember azt hinné, hogy a Burger Kingnek annyi vaj van már a fején füle mögött, és annyi 'határeset' reklám, hogy nem fog már több égő reklámmal előállni, és mégis...
(Ezt pl most találtam. Morbid. Nincs rá jobb szó. Ez ugye nem került adásba éjfél után se? Ez meg talán viccesebb lenne automata vízspriclivel. Vagy ha egy tűzoltó fecskendővel nyomnák ki belőle a szuszt)

 

De ezt az Ernőt ugye nem gondolják komolyan?

Kellett a Burger Kingnek is egy Emese? Engem leginkább a bankok mostani reklámos ámokfutására emlékeztet a dolog. Nemde Nyuszómuszó?Még a pasi is hasonló..

Az addig oké, hogy úgy beszélj a fogyasztóhoz, hogy még a 'legbutább' is értse, de a fogyasztót nem kell hülyének nézni! Ahogy Ogilvy mondta, "a fogyasztó nem hülye, a fogyasztó a feleséged."

Igazából senki se fogja bekajálni,hogy a 'nyers' anyag került ki a studióból. Meg hogy Ernő ilyen gyengeelméjű. Akkor meg minek próbálják mégis ezt elhinteni? Engem zavar, ha hülyének néznek. Én személyszerint pont ebben látom a reklám leggyengébb pontját. Mindenki azt hiszi, a reklám hazudik. Ezért viszonyulnak hozzá úgy a fogyasztók, ahogy...Pedig nem minden reklám hazudik...

De ugye azt tudjuk, hogy van az a pénz, amiért korpásodik a hajam, és a sztárokat szignifikánsan nagy arányban tesz boldoggá az a bizonyos margarin, olaj, vagy desszert... De vajon igaz mindez? Már nem rossz eleve az, hogy ezen el kell gondolkodunk egy egyszerű szendvicsreklámmal kapcsolatban? Hogy valóban hülyének néznek minket, vagy csak úgy tűnik?

Ha Ernőnek kiszáradt a torka, miért 1pohár vizet kér( mint egy könyvelő), miért nem a mellette elhelyezett kólásflakonból iszik? Ernő mióta dolgozhatott a Bk-nél és hány  éves lehet, ha még sose kóstolta a krumplijukat? Miért mondja, hogy nincs reklám, és pénz, és sugallja ezzel azt, hogy e tettével csődbevitte majdnem a BK büdzséjét, miközben az egész város, a citylightok és a metrókapaszkodók is vele vannak tele? Milyen belső hierarchiája lehet egy BKnek, hogyha senki nem veszi észre, hogy 'Ernő elárazta' ? Kameramannra, világosításra tellik, egy rendes zenebejátszásra nem?

Nem tudom a mostani fiatalok, potenciális BK dolgozók közül hány embert riaszt el a spot, mely mutatja, hogy ott ilyen morál van... De szerintem senki se vágyik egy olyan főnökre, aki beégeti ország- világ előtt, és így parancsolgat. Ami szöveget olvastat, az meg kicsit az öszödi beszédre emlékeztet.

Ernő Elkúrta...


Nem és nem bírok rájönni,mi vehette rá
a BKeseket, hogy ennyi hülyeséget
etessenek meg velünk
(nem a kajára gondolok, a reklámra).
Ki hiszi el ezt a sok sületlenséget?
Egyáltalán, miért kéne bárkinek is elhinnie?

Miért kell minket megint hülyének nézni?
Szerintem ez a reklám abszolut
'Emese szindrómában' szenved.
Elhiteti velünk, hogy ő tényleg ilyen bugyuta,
miközben minket is lealacsonyít azzal, hogy megesszük,
hogy a nagyvállalat tényleg alkalmazna ilyen személyt.
 

Nem vagyunk hülyék. Ernőről nem tudunk nyilatkozni.


 


Share/Bookmark
Címkék: hazugság burger king  |   | 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kontar.blog.hu/api/trackback/id/tr51355746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2009.09.28. 21:42:01

vaj van a fején vagy valami van a füle mögött, olyan nincs hogy vaj van a füle mögött :DDD
egyébként a Rádio1-en megy valami ERnőmenűs mozgalom, kukival, az az igazán erőltetett

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.09.28. 21:47:09

@SueSue: köszi, javítottam. A MHSZ-al nem vagyunk jóban:)

Ennek a rádiós dolognak utána nézek majd, köszi!
süti beállítások módosítása