Kövess!



2009.10.26. 11:56| Szerző: Kontárblog

Updated2x:

Tovább göngyölödik ismét a reklámok tömkelege, miután rákontráztak Verára. Itt már sejthető volt, hogy kampány indul, de kevesen gondolták, hogy ennyire nagy szóbeszéd lesz a témából. Videók és szidalmak és hivatkozások mindenfele. Megmozdult a blogger világ. És már várjuk is a következő videót.

(Megragadom az alkalmat, hogy megveregessem a vállam, én már a kampány indulásának első napján délben  lepostoltam a dolgot:D )

Egyedül amit nem értek, hogy ha már mindenki rájött  a turpisságra, miért játsszák még mindig a szerepet? Ezek után még azt is kinézem belőlük, ők csinálták a Depós videót, és azért lett direkt ilyen béna a kamerás része, és azért nem egy szőke herceg fehér lovon Berci... Vajon lesz rá válasz?

 

http://blog.vatera.hu/

Ezt olvastátok? Vera azért jobb, mint a manó volt, nem?:D Különösen ennek a postnak a 3.kommentje:D

És itt egy kis prcikk. Úgylátom a kommentelők is nyomoznak a dologban:D Szerintem ez az év gerillaakciója címére érdemes

 

Update3:
Legjobban a bemutatkozó szövege tetszik:
"Sydneyben elkapott a homokvihar, itthon a feleségem üríti a lakásomat, 19 órát repültem, kilopták a bőröndömből a csokit és már a pulcsim is veszélyben.... Ja! És Vera is letagad..." VeraBercije

Ez folytatást ígér. Tudtam én, hogy nem ússzuk meg ennyivel:))

Furcsak kicsit a minősége, de ez még mindig életszerűbb, és szimpatikusabb, mint ez.
WTF? Ebben az a legfurcsább, hogy 10.14-én töltötték fel, pedig akkor még nem folyott a csapból is Vera, még nem szólt a TV-ben, rádióban. 12.-én indult egyáltalán az egész "gerillakampány". Elég valószínűtlen, hogy valaki rá 2 napra már így kiakad...És mi köze a szövegnek a videóhoz? Mintha nem is ehhez a videóhoz passzolna a cím.

Update 4: november 2.

 


Share/Bookmark

A bejegyzés trackback címe:

https://kontar.blog.hu/api/trackback/id/tr61475853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lizzzzzzz 2009.10.26. 13:17:29

Szerintem, nem ők csinálták a másik videót, mert akkor az fizetetlen reklám lenne a deponak. Akkor szerintem a teszvesz-t reklámozták volna, mivel ha jól tudom egy kézben van ez a két vállalat.

reqcka 2009.10.26. 15:49:48

Egyébként a Vaterás csaj jó trükk volt :D

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.10.26. 16:02:27

@reqcka: ezt nem firtatja senki, aki alaposabban belegondol.
jobb,mint a 'mert hülye azért nem vagyok' szlogen

reqcka 2009.10.27. 18:29:41

Kipróbáltam IWIW-en, válaszolt a Vaterás Vera :)
Jól nyomják :P

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.10.27. 18:36:36

@reqcka: a vaterán a termékkérdéseknél folyamatosan válaszolgat-ködösítve, uh jól nyomják.
Most hallottam a rádióban is mély búgó hangját:)

reqcka 2009.10.27. 18:46:47

A rádióban is viszik? Tényleg nagyszabású lett, azt hittem csak egy egyszerű poénos "gerilla", erre egész kampánnyá nőtte ki magát.
Volt valamikor mostanság tulajdonosváltás vateráéknál, ők hozták a marketingesüket is?

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.10.27. 18:50:20

@reqcka: a 2. link írja, hogy új ügynökségük van. kinn fut az indexen is, és állítólag tv-ben is van,de reméltem, hogy a rádiót megkímélik a jelenlétükkel, de sajnos nem,mostmár a sarki cba-ban se vagyok biztonságban:)

szerintem jobb lett volna, ha megmarad gerillának.
úgyis sokan tudtak róla, aki simán a rádiót hallgatja, tvt nézi csak, az úgyse kapja meg a 'felfedezés' örömét, hogy rájöjjön, tényleg reklám...

turtundi 2009.10.27. 23:25:03

Nekem az nem tiszta, hogy mi volt előbb, azaz gerillának készült-e egyáltalán ez a kampány. Szerintem mindenki a netről értesült először erről az akcióról (a subbára kerülés nagy ötlet volt), csak napokkal később jöttek olyan posztok, hogy jé, ez fut a tv-ben, jé, ez csak egy reklám. Akkor meg már mindegy volt, a nép megette, s megmutatta, hogy most már az internet mennyire erős valami. De a legerősebb az, hogy a facebookon mennyire keményen nyomják. Marketinget tanulok, nem sokszor szóltam még hozzá fórumokhoz, de látom, hogy meg kell tanulni ezt a műfajt..

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.10.28. 01:05:42

@turtundi: a facebookos megjelenéssel még nem nagyon találkoztam.
Szépen fel van építve, ha így végiggondoljuk, valóban.
Így kell ezt csinálni:)

Sunamary 2009.10.28. 12:38:36

@Kontárblog: Szépen körbejártad a témát, begyűjtötted az anyagokat.

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.10.28. 12:44:55

@Sunamary: köszönöm:)
még az első postomban leírtam, rengeteg blogot követtem napi szinten, és rájöttem, hogy én sokszor jóval hamarabb megtalálok 1-1kampányt, mint ők.
úgydöntöttem, mindenben elsőzni fogok, kihasználom, hogy szinte egész nap gépnél vagyok. szeretem lekutatni a kampányokat, és ha valami előttem van, leírom:) hátha mást is érdekel a téma. Mert ezt a kampányt is több szálon indították el, és szerintem nagyon érdekes végigkövetni,hogy hogy váltott ki ekkora érdeklődést. Először a subbán volt kint. Onnan átvettem, kommenteltem más blogokra, és elindult a futótűz. A videók nézettsége percenként duplázódott. De ezt a legutóbbit pl csak most töltötték fel, és bennem még mindig nem tiszta, a depo.hu-s reklám hogy jön a képbe pontosan. Őszintén szólva a cég onlineos embereit irigylem, ők láthatták a felemelkedő grafikonokat, a növekvő nézettséget, tök jó lehetett látni, 1-1 adalék hogy dobta meg a mutatókat. Érdekes világ ez, nagyon szeretem:)

Sunamary 2009.10.28. 13:00:36

Tényleg érdekes világ. Ügyesen ki tudják aknázni a lehetőségeket annyi biztos.

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.10.28. 13:05:09

@Sunamary: meg kell találni a fogást, a megfelelő csatornát és a pillanatot. Nekik sikerült:)
Felkavarták az állóvizet. Lehet, csak egy kidobásra ítélt félötlet volt, és mégis mekkora zsongást szított.
Úgy szeretnék végre énis olyan helyen dolgozni, ahol értékelik az ötleteimet, és van 'látható' hasznuk:)

Sunamary 2009.10.28. 13:28:21

@Kontárblog: Mindig az állóvíz felkavarása a lényeg, vagyis nem az, hogy milyen a reakció, hanem az, hogy legyen reakció. :)

turtundi 2009.10.29. 07:03:28

Gratulálok, olyan sok hasznos anyag kerül fel egy nap a blogra, hogy látszódik, hogy nem lesz ez "kontár":-). Csak éppen vissza akartam nézni, hogy pár sorban leírjam tegnapi tapasztalataimat, s most már egy fél órát olvasgattam..
Szóval ezt a depos dologot szerintem a konkurencia indította, mert látták, milyen jól megy a vaterának a kampány, s gondolták, érdemes csatlakozni. Szerintem ez zseniális ötlet volt, de most, hogy újabb videókkal jönnek ki, s más tollával akarnak ékeskedni (igazi ötlet nélkül), és a Vera meg kedves, ez a kopasz ember meg kifejezetten ellenszenves, szóval rosszul fog ez elsülni..
A Vera történet meg egyre érdekesebb, kérdeztétek, hol van a facebook, hát itt: www.facebook.com/megcsalaferjem
Na, indulonom kell, mindenkinek további jó KONTÁRKODÁST a mai napra! :-)

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.10.29. 08:17:22

@turtundi: köszönöm szépen a dicséretet. Nekem azért gyanús ez a depós dolog, mert, mint írtad is, kopasz barátunk elég unszimpi, a videó direkt szar, és vontatott...nem tudom...
jó olvasgatást, próbálok nem csak kontárkodni, hanem egy kis szakmát is vinni természetesen a dolgokba-néha inkább a magánvéleményen van a hangsúly- de remélem így is tetszik:)

stuncenpudli 2009.11.03. 10:03:28

Hááát én ennyire nem oltogatnám a deposokat elvégre kinek jutott volna eszébe, ilyen hamar, h Berci nevében csináljanak videót? Mert nekem nem pedig mekkora ötlet ;) lsd.: Most is erről beszélgetünk ;)

stuncenpudli 2009.11.03. 10:05:47

egyszer már írtam de nem ment el :S re:

Azért én ennyire nem oltogatnám a depot, elvégre kinek jutott volna eszébe ez az ellen kampány, mert nekem tuti nem ez is volt legalább olyan kreatív mint maga a vera kampány, ami kicsit bugyuta kicsit átlátszó de a miénk és tökéletesen megállja a helyét itt magyarországon ;)

PancsMancs 2009.11.03. 12:27:54

a depós jópofa,de ezzel is a vaterának csinálnak reklámot:D nekem nagyon tetszik mind2:D

turtundi 2009.11.03. 23:34:35

@stuncenpudli: persze jó volt egy ötletnek, de egy olyan kampánynál, ami így "csattant", mint Vatera Vera, azért könnyen lehet még egy csomó kapcsolható jópofasággal előállni. Amúgy a Vatera kampány már régen nem csupán Vera bosszújáról szól, ilyen átgondolt kampányt ritkán lehet látni. Már magáról az aukció élményén van a hangsúly, most éppen egy olyan tárggyal, mint egy olyan több milliót érő merci, amit 50e forintért fog elvinni valaki, Ne haragdjatok, lehet, hogy elfogult vagyok ezzel a kampánnyal, de régóta nem élveztem ennyire egy reklámot:-)

2009.11.08. 18:11:14

@Kontárblog: én mondjuk arra kíváncsi leszek, hogy mivé alakul ez az egész. Gondolom a Vaterának előre elkészített videói vannak és nem tudom mennyire számítottak a depo válaszára, ami nagyon gyorsan le tudja - a gyengébb minőségnek köszönhetően - reagálni a vaterás kisfilmeket.

KZsuzsa · http://deepindata.com 2009.11.19. 12:08:59

Végre kiderül, mi is volt ez a Depo Berci ügy, itt a záró/indító videó.
www.youtube.com/watch?v=z9PL3x6R_N8
süti beállítások módosítása