Kövess!



2010.03.27. 08:02| Szerző: Kontárblog

Igen, ismét a régi szlogen, a hülyeség ragad, dekódold magad, olyan jó, hogy már másolják.
A banneren egy ballonkabátos ember magához invitál minket, majd kabátja belsejéből tonerral kínál minket, majd megjelenik a felirat, vigyázz, ne nagyd, hogy becsapjanak.

Csak azt nem értem, pontosan hogyan értik azt, hogy kétszer annyiba kerül.
Ha árban drágább lenne a töltött, vagy az utángyártott, valószínűleg nem vennék.
Ha az 'utógondozásra' gondol, hogy teszemazt könnyen tönkreteszi a nyomtatót, vagy ilyesmi, akkor annak szerintem nem dupla költsége van, hanem jóval több.
Von egy átlagot, vagy hogy? 
Téged meggyőz ez a banner?
Engem speciel az utolsó 'jelenete' leginkább egy gyógyszerreklámra emlékeztet:)


Share/Bookmark
 |   | 9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kontar.blog.hu/api/trackback/id/tr521861308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mamma-mia 2010.03.27. 08:59:04

speciel teljesen egyet értek veled.
alapvetően nagyon ötlettelennek tartom, ráadásul nem is életszerű "történetet" mesél el, az ember nem így veszi az utángyártott tonert.
a gyógyszeres feeling abszolút lejön, jobban szembenyomja a doboz az embert, mint a szöveg, így lassan fogtam fel, hogy nyomtatópatront szeretne eladni. egy szó mint száz, ha én látom ezt a reklámot azt érzem: "ugyan már, hagyjatok a hülyeséggel békén!"

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.03.27. 15:19:36

@mamma-mia: köszönöm,hogy egyetértesz velem:)

Sándor Zs. András · http://brandbuild.blog.hu/ 2010.03.27. 16:23:01

A HP felmérte és az jött le hogy az utántöltött ócccsssó. Akkor ennek az ellenkezőjét kell reklámozni. Ha van 10x akkora lóvéd a reklámra, mint az után gyártottnak, akkor átmehet . De csak addig tart míg megy a kampány. Miután ők abból élnének hogy tonert adnak el, és ott elég vaskos a profit. Van lóvé.
Tesz mögé egy két valódi ellenvetést és már meg is indokolta. Az utántöltöttet nem lehet ugyanannyira feltölteni mint az első töltéskor, a HP gyárban így azt mondja hogy az ár/ lap az rosszabb mint az eredetinél. Persze ezt senki nem tudja mérni…. a 2x es meg jó duma. Ha neked kellene, HP toner reklámot csinálni te mit csinálnál?

2010.03.27. 16:46:04

tényleg olyan mint egy gyógyszeres doboz :)

Egyébként kíváncsi lennék milyen számítással számolták ezt i. Gondolom úgy számol mint a Google :D vagyis annyi különböző dologból teszik össze

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.03.27. 17:00:28

@Sándor Zs. András: az a bajom, hogy nem indokolt,csak odabökte a számot, hogy kétszer annyiba... De az egyszeri embernek semmi érvet nem ír,hogy mégis mire fel kerül többe.

Ha én akarnék egy ilyen 'beszaratós' reklámot csinálni, biztos olyannal érvelnék inkább, hogy tönkreteszi a gépet, nincs rá garancia, gyengébb képminőséget produkál...

Ebből a reklámból egyszerűen hiányzik nekem az 'alátámasztás', nem kapok választ a miért-emre belőle.

Legalább a végére odaírhatták volna, hogy szebb képek,biztos működés, ellenőrizhető ökológiai gazdaság:D vagy valami ...

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2010.03.27. 19:08:43

Az alap nyomtatójuk ára kb. az abba való patron ára. Ugyanez igaz az alap színesre is (lézerekre, természetesen). Ha most utántöltöttet veszek, és emiatt esetleg elromlik a gép (persze nem romlik...), akkor bukom az utántöltés árát összességében.

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.03.27. 19:24:31

@Konrad: ok,de akkor miért nem EZT mondja? Miért nem mondja, hogy az utántöltött cucc tönkreteheti a géped, vagy ilyesmi.
Mert most annyit mond, drágább.

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2010.03.29. 17:37:09

@Kontárblog: nem tudom. Hogy lásd a különbséget: egy HP toner olyan nettó 16e minimum, egy feltöltés olyan nettó 5e Ft. Ugyanaz a minőség és tudás, ez az elmúlt cirka 15 év tapasztalata - azóta van ugyanis folyamatosan HP lézernyomtatóm valamilyen.

JobbanTudom 2010.03.29. 20:00:43

... a design-ról még szót sem ejtettünk, aminek olyan kellemes Commodore 64-es fílingje van. Legalábbis nekem. Bocs, aki még nem is élt akkor :D
süti beállítások módosítása