Kövess!



2010.05.26. 07:33| Szerző: Kontárblog

Nézem-nézem ezt a plakátot, és csak úgy gyűlnek a fejemben az alternatívák, vajon mire érthette eme Adrenalin plakát készítője, hogy hozd a formád.

- Hozd a formád a homokozóba, mert az én csigaformám a múltkori várépítésnél eltört.
- Hozd a formád, mert én még nem tudtam csiga alakú muffintálcát venni.
- Hozd a formád, mert te úgy is csiga vagy (?)
- Hozd a formád, mert ... ???

Hozd a formád, mert ez egy energiaital, amitől csigagyorsaságú leszel? 
Amitől csigává változol?
Amitől leelőzöd a csigát?

A gyorsaság-csiga szimbólum amúgy is erősen elkoptatott téma, de itt még nem is utalnak a sebességre különösebben vizuális jelek sem. (vagy ha igen, miért csak az oldala 'siet'?)

Aztán felmentem a honlapjukra, és megértettem  a koncepció lényegét (ott persze nyoma sincs csigának).
Az a koncepció lényege, hogy nincs koncepció!
Tudom, ez már a sokadik kukacoskodásom, és biztos én állok túl nagy elvárásokkal egy ilyen cég felé de mégis én azt mondom, egy ilyen márkának sokkal jobban kellene figyelnie az online megjelenésére.

A csodás kezdőképet minden magyar szívéhez közelinek érezheti, hiszen az ősi magyar sportot, a rögbit és hétköznapi vadászpilótákat ábrázol...
Ez rendkívül fontos momentum, mindenképpen lényeges erre egy külön belépőoldalt létrehozni! Miután kiválasztottuk az egyetlen zászlóból a magyart, az új termékek nevű fülre jutunk, ahol rögtön értesülhetünk róla, hogy a shotból bizony 5760 db van egy raklapon. Ha csak ez az információ érdekelt minket, rögtön sarkon is fordulhatunk. (jelenet mentve itt, ami furcsa, hogy az egész egy új nevű linken zajlik,milyen lehet a régi?)
De érdemes mindenképpen itt tovább nézelődni, a fotók alatt főleg rögbi rally képek vannak, a videók fül üres. A linkek alatt egy db Royalsekt Zrt felirat, amire kattintva nem derül ki, mi köze lenne hozzá a cégnek (borokat gyárt), viszont az ő honlapjuk legalább jó.
Az események fülnél kis tegez-magáz ellentmondás alakul ki a hírlevél feliratkozással szemben. A reklámanyagok fül információival nem igazán tudunk mit kezdeni, megvenni nem lehet, nyálcsorgatásra meg nem igazán ingerel.
 
Összességében azt tudom mondani, a plakát üzenete (facebookos kommentek alapján ) az utca emberének nem jön át, a honlapnak semmi köze a plakáthoz, és maga a honlap kb. egy sarki fénymásolószalon weblapjának szintjének felel meg.

A termék nevéhez képest mind a kampány, mind a weblap elég fékezett habzású.

Nem igazán találtam a történetéről, piaci megjelenésének idejéről adatokat, feltételezem, hogy egy kis magyar cég. Nem akarom őket lehúzni, ettől még a termékük abszolút lehet jó, és feltételezem remélem ez is épp csak valami átmeneti honlapcsonkolás, ( a tegnapi post kapcsán pl mára onnan már kikerült a felesleges enterek fele) de én mégis még mindig amondó vagyok, egy cég, aki óriásplakáton hirdet, készítsen mellé egy korrekt honlapot is, vagy legalább ami van, azt töltögesse fel adatokkal. És lehetőleg a honlapnak és a kampánynak legyen köze egymáshoz.
Sőt, ha már a célcsoportból indulunk ki, inkább az óriásplakátra szánt büdzsé felét költse a honlapra még rá, és a másik felét pedig inkább egyéb online megjelenésre.
( Halkan jegyzem meg, se fb rajongói csoportot, se twitter accot nem találtam hozzájuk, pedig ezek speciel még ingyen is vannak, csak egy kicsit akarni kell...)
Egy szó, mint száz, innen lehet előre lépni! Csak ne csiga tempóba tegyék:)


Share/Bookmark
 |   | 8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kontar.blog.hu/api/trackback/id/tr552031592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ad-renalin · http://adrenalin.blog.hu 2010.05.26. 09:44:45

Teljesen egyetértek. (Láttad volna a régi honlapot....áááááhh)
Amúgy ha jól tudom a Royalsekt Zrt. tulajdona az Adrenalin Energiaital Kft. Vagy legalábbis ugyanazok csinálják.

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.05.26. 09:51:39

@ad-renalin: köszönöm,reméltem,hogy valaki el is olvassa a postom:)
én azt látom,hogy a honlapkészítő cég vezetője és az Adrenalin menedzsere ugyanazon személy,szóval házon belül sikerült ilyen igényesen megoldani a dolgokat.
Vicces,mert a Royalsekt-nél a honlapon semmilyen utalás nincs nem alkoholos termékekre,de az ő honlapjuk legalább jól néz ki. És ők is Izsákon vannak:)

MárkaJani · http://www.brandepito.com 2010.05.26. 10:45:48

Van, aki olvassa :)
Szerintem szándékosan csinálták a reklámot, hogy poszt lehessen belőle a kontáron :)

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.05.26. 10:55:30

@MárkaJani: :)
Remélem,hogy azért rám még nem alapoznak rossz reklámot:) Főleg nem egy honlapot...

Szeretném, ha inkább az motiválná a marketingeseket, 'na,erről majd biztos jót ír a Kontár':P

druszilla · http://kontar.blog.hu/authors/druszilla 2010.05.26. 13:16:24

ha a csiga száguld, nem kéne a szemének lobognia? :D (bocs, ma nehéz nap van)

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.05.26. 13:23:51

@druszilla: én is úgy nézem,hogy csak az oldala száguld max(vagy elmaszálták a képet) pedig evidens lenne, hogy legalább a szemei lobogjanak:)

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.05.26. 13:36:08

@druszilla: és legyen rajta motoros szemüveg:D
meg rakéta a seggében:D
süti beállítások módosítása